Corona-virus-nieuws-Lastminute-Schiphol

Coronavirus nieuws

6 juni 2020 Door lastminute Uit

Voordat je aan je langverwachte last minute vakantie begint, denk dan even aan het volgende:

Nu steeds meer luchtvaartmaatschappijen vliegen, blijft uw gezondheid en die van de medereizigers erg belangrijk. Heb je koorts of milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of een lichte hoest, blijf dan thuis. Iedere reiziger wordt geacht om een gezondheidsverklaring thuis alvast in te vullen en mee te brengen naar Schiphol. Inclusief mondkapje.


Code Oranje reisadvies >

Nieuw: COVID-19 test straat op Schiphol

Door je op Schiphol te laten testen op corona kan je helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als je reist vanuit een hoog-risicogebied – een land of streek met een oranje of rood reisadvies – dan kan het verzoek krijgen om je te laten testen.

Hiervoor kun je op de luchthaven terecht in de COVID-19 teststraat tussen aankomsthal 3 en 4. GGD-medewerkers staan hier klaar om je gratis te testen op corona.

Als je het vliegtuig uitstapt, kan het zijn dat je van de GGD een testverzoek krijgt om je te melden bij de teststraat tussen aankomsthal 3 en 4. De test straat is duidelijk aangeven met borden en op de plattegrond in de Schiphol app. 

Bekijk hier alle informatie en route >

Corona virus nieuws

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen tot internationale pandemie.

Op Airport Schiphol houden ze de situatie rondom corona nauwlettend in de gaten.

Reis je via Schiphol Airport en wil je weten welke voorzorgsmaatregelen zij nemen?

In de Chinese regio Wuhan begon in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Dit virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken.

In de afgelopen maanden heeft het virus zich wereldwijd verspreid, ook in Nederland zijn mensen besmet geraakt.

Schiphol heeft dagelijks contact met het RIVM en de GGD over de situatie en de te nemen maatregelen.

Kijk hier voor alle beschikbare actuele informatie >

Tip: Neem altijd een mondkapje mee voor je naar Schiphol gaat

Bron: Schiphol