Dream Plan en Go vanaf Schiphol airport

Welkom terug op Schiphol

20 augustus 2020 Door lastminute Uit

Welkom terug op Schiphol

Moet ik nu ook in quarantaine?

Net nu we weer meer van onze vrijheid om te reizen kunnen genieten en vliegen als veilig wordt beschouwd, is in quarantaine gaan wel het laatste waar je zin aan zou hebben.

Toch ontkom je er niet aan als je vanuit een hoog-risicogebied met een code Rood of Oranje naar Schiphol Nederland reist. De Nederlandse overheid adviseert dringend dat je dan wel tien dagen in quarantaine gaat als je terugreist uit een land met een donker reisadvies.

Dat is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wanneer moet ik in quarantaine?

Zodra je op Schiphol geland bent, ga je direct 10 dagen in thuisquarantaine. Dat betekent dat je 10 dagen lang in je huis of verblijfplaats blijft en niet naar buiten gaat. Je mag wel in je tuin of op je balkon zitten, maar geen boodschappen doen of bezoek ontvangen. Dit geldt alleen als je vanuit een hoog-risico gebied naar Nederland reist.

Je kunt op de website Nederland Wereldwijd zien wat het reisadvies voor ieder land is. Heeft het land een oranje reisadvies (alleen noodzakelijk reizen) of rood reisadvies (niet reizen)? Dan betekent dat hoog-risico en word je door de overheid dringend opgeroepen om 10 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt momenteel bijvoorbeeld als je terugkomt uit de Verenigde Staten, Zweden, Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Aruba en Malta.

Kan het reisadvies tijdens mijn reis wijzigen?

Jazeker. Reisadviezen worden continu gecontroleerd en aangescherpt waar nodig. Het is dus mogelijk dat een reisadvies wijzigt voor het land waar je verblijft. We raden je daarom aan om de website Nederland Wereldwijd goed in de gaten te blijven houden, voor en tijdens je reis. Vooral als een reisadvies verandert van groen of geel naar rood of oranje is het opletten geblazen. Want dat betekent dat je terug op Schiphol toch uit een hoog-risicogebied komt en dan vraagt de overheid je alsnog om na aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan.

Heeft een coronatest gevolgen voor de quarantaine periode?

Als je je hebt laten testen op corona, bijvoorbeeld in de teststraat op Schiphol, dan ga je direct vanaf de luchthaven naar huis. Als uit de test blijkt dat je geen corona hebt, dan blijft de quarantaine periode voor jou hetzelfde. Geeft de test aan dat je inderdaad besmet bent met corona, dan moeten ook je huisgenoten thuisblijven tijdens de quarantaine periode van 10 dagen.

Update: De test straat op Schiphol airport is gesloten

Bron: Schiphol.nl