Aruba-caribbean-eiland-abc-eilanden

Aruba

Aruba het gelukkige eiland

Aruba noemt zichzelf One Happy Island, en het is vrij gemakkelijk in te zien waarom. Hun redenen om zo vrolijk te zijn begint met hun stranden – het eiland wordt omringd door bijna 70 kilometer zandstrand. 

Het stuk dat de meeste aandacht krijgt, is de 11 kilometer lange weg die de stranden van Palm en Eagle met elkaar verbindt. 

Boek een los hotel of vliegticket op deze pagina.

Bekijk alle vakanties >

Last minute Aruba deals

Oranjestad

Ga naar de hoofdstad Oranjestad en de Caribische invloeden nemen een grote vlucht. Hier kunnen de banden van het eiland met Nederland niet worden verborgen. Overal zijn puntdaken en de gebouwen zijn geschilderd in draaimolen-kleuren.

Nationaal park Arikok

De om van Aruba is de kers op de taart van het eiland. De wandelpaden in het Arikok National Park laten je kennismaken met schouderhoge cactussen, schichtige leguanen en twee soorten vogels die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

Klein maar machtig

Alles wat je hebt gehoord over vakanties op Aruba is waar. Het poederachtige zand, het snoepblauwe water en de schijnbaar eindeloze uren zon – ze zijn er allemaal.

De Beach Boys zongen niet voor niets over dit  Caribische eiland.

Van begin tot eind is Aruba een klein eiland van slechts 30 kilometer lang en 10 kilometer breed, maar het zit van kust tot kust boordevol zongerichte activiteiten. 

Je zal veel Nederlandse invloeden zien zoals een oude windmolen en Nederlandse koloniale architectuur die de hoofdstad Oranjestad plaveien – die is vernoemd naar de Nederlandse koning Willem van Oranje.

Typish Nederlands

Ondanks de Europese invloeden, zijn vakanties naar Aruba nog steeds vol met Caribische lucht. Een deel van de ABC-eilanden en gunstig gelegen buiten Hurricane Alley, ziet het meer zonneschijn per jaar dan enig ander Caribisch eiland. 

Aruba noemt zichzelf ‘One Happy Island’ en daar moeten we het mee eens zijn. Breng zelfs een paar minuten door op de adembenemende stranden en u zult een gelukkige vakantieman of vrouw zijn.

Aruba-caribbean-eiland-abc-eilanden-stad

Zoek een hotel of los vliegticket

Stel zelf je vakantie samen boek een hotel en een los vliegticket >

Booking.com