Griekenland-Santorini-last-minute-Schiphol

Griekenland

Griekenland Last Minute

Yes! we mogen weer op vakantie naar Griekenland!

Hou de site van de overheid in de gaten indien er wijzigingen zijn in het reis advies. klik hier >

Vakantie last minute Griekenland lekker voordelig op Lastminute Schiphol

Griekenland ligt in het zuiden van Europa en is een populair reisdoel voor vakantiegangers. Griekenland, officieel de Helleense Republiek is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden.

Bekijk hier alle vakanties naar Griekenland >>

Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije.

Is dit binnenkort jouw uitzicht?

Bij een vakantie naar Griekenland heb je ruime keuze uit een groot aantal bestemmingen. Het land is geliefd om zijn mooie zandstranden, rijke culturele verleden, historische bezienswaardigheden en gemoedelijke sfeer. Ook het lekkere weer is een goede reden om een reis naar Griekenland te boeken.

Vakantie Kreta Populair

Bekijk alle vakanties naar Kreta >

Vele vakantiegangers kiezen voor een van de bekendere eilanden in de Middellandse Zee, maar ook de minder druk bezochte Saronische Eilanden zijn de moeite waard. Op het vasteland is de hoofdstad Athene een van de toeristische trekpleisters.

Griekenland en cultuur

Monumenten en overblijfselen uit de geschiedenis zijn in Griekenland overal te vinden. Op de 150 meter hoge heuvel Akropolis in het centrum van Athene staan echter de bekendste ruïnes. Hier vind je onder meer het Parthenon en het Dionysustheater.

Vakantie Kos populair

Bekijk alle vakanties naar Kos >

In de hoofdstad zijn nog enorm veel andere bezienswaardigheden, waaronder de Tempel van Zeus en authentieke wijken als Pláka.

Buiten Athene herbergt Delphi een aantal van de beroemdere bezienswaardigheden, zoals tempels en theaters.

Geef je voor een zonvakantie in Griekenland de voorkeur aan een van de eilanden, dan is Kreta met zijn paleis van Knossos een goede keuze.

Vakantie Zakyntos

Bekijk alle vakanties naar Zakyntos >

Winkelen en uitgaan in Griekenland

In Athene liggen meerdere interessante wijken voor wie graag winkelt of van het uitgaansleven wil proeven. Vooral de straten Athinas en Ermou hebben een heel gevarieerd winkelaanbod.

Ontdek het bijzondere Santorini >

Duurdere mode en merkartikelen vind je in de wijk Kolonaki. Zoek je een meer authentieke sfeer, dan is de historische winkelbuurt Pláka aan te bevelen.

De populairste uitgaanswijk van Athene is Psiri. Gezellige winkelstraten vind je tijdens je vakantie in Griekenland overal.

Ook de eilanden vormen daarop geen uitzondering. Een goed voorbeeld daarvan zijn de pittoreske winkelstraten van Rhodosstad. Eilanden als Kreta en Kos hebben ook veelzijdige winkel- en uitgaansgebieden.

Eten en drinken in Griekenland

Op culinair gebied heeft Griekenland genoeg bijzonders te bieden.

De keuken is beïnvloed door die van Turkije, Italië en de Balkan. Rund- of lamsvlees vormt vaak de basis van de typisch Griekse gerechten, maar ook rijst, pasta, vis, kruiden, aubergine, courgette, kaas, olijven en yoghurt worden regelmatig gebruikt.

Bekijk hier alle vakanties naar Griekenland >>

Natuurlijk moet ook de olijfolie, die men aan vrijwel alles toevoegt, worden vermeld. Naast talloze gyros- en souvlakirestaurants zijn er op straat veel eettentjes te vinden voor een snelle hap.

En tijdens je zonvakantie in Griekenland mag je natuurlijk niet vergeten om de nationale alcoholische drank ouzo te proberen.