curacao-strand-stoelen

Curaçao

Curaçao een klein stukje Nederland in het Caribisch gebied. Het toont een wereld van mooie landschappen, schitterende natuur en een lappendeken van kleurrijke steden.

Cultuur

Ooit een bloeiend handelscentrum voor Nederlandse kooplieden, draagt Curaçao nog steeds sporen van het koloniale verleden. De gastvrije inwoners vertegenwoordigen een gevarieerde verzameling van meer dan 55 culturen en zorgen voor een kleurrijke ervaring aan de rand van het Caribisch gebied. 

Bekijk alle vakanties >

Zorg ervoor dat je getuige bent van de beroemde drijvende markt van Los Barquitos, waar Venezolaanse zeilers de 100 jaar oude traditie voortzetten net voorbij de enige drijvende  wereldberoemde voetgangerspontonbrug ter wereld.

Verborgen baaien

Snoepkleurige koloniale architectuur, verborgen baaien langs afgelegen stranden en schitterende koraalriffen vol met tropisch zeeleven vormen het magische Nederlandse Caribische eiland Curaçao

De hoofdstad, Willemstad, is een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en architecturale restauratie. De stad werkte aan een UNESCO-werelderfgoed-status voor zijn 750 gerestaureerde gebouwen en omvat de 17e-eeuwse Mikvé Israel-Emanuel-synagoge en een opmerkelijke drijvende brug.

Bekijk alle vakanties hier >

Wat te doen

Loop over de drijvende Koningin Emmabrug die meebeweegt met de oceaan.

Verken de watertuiten van Shete Boka Park en ondergrondse grotten langs de rotsachtige noordkust van Curaçao. Bekijk de stalactieten en stalagmieten van de beroemde Hato-grotten van het eiland. 

Snorkelen in het sprankelende, turquoise water van Playa Lagun langs het noordwesten van Curaçao.

Bezoek een struisvogelboerderij in de dierentuin in Afrikaanse stijl op Curaçao.

Zwem met vriendelijke tuimelaars in een zoutwaterlagune en open oceaan bij de Dolphin Academy. Snorkel tussen sleepbootwrakken en kleurrijke zeedieren tijdens een eilandtour.

Natuur

Curaçao, dat overloopt van de betoverende natuur, herbergt een aantal natuurlijke bezienswaardigheden. Ga naar het prachtige reservaat Westpunt, ontdek acht schitterende wandelpaden.

Ga klifspringen in de serene wateren van Playa Knip, zwemmen met zeeschildpadden bij Playa Piskado en meer.

curacao-strand-wegwijzer-club-vakantie

Keuken

Een heerlijke mix van Nederlands, Afro-Caribisch, Venezolaans en Indonesisch, de Curaçaose keuken is een streling voor de zintuigen. 

Beschouwd als het kenmerkende gerecht van de natie, bestaat Keshi Yena uit een grote bal kaas gevuld met gekruid vlees, kappertjes, uien, olijven en tomaten en gebakken. 

De traditionele Nederlandse snack bitterballen is ook een populair gerecht, terwijl oliebollen het perfecte zoete dessert is.

Spoel dit allemaal af met een voorproefje van de traditionele blauwe Curaçao Likeur en geniet.

  • Vliegtijd: ongeveer 12,5 uur
  • Paspoort en visum: geen visum vereist alleen paspoort
  • Valuta: Antilliaanse gulden
  • Tijdzone: GMT-4-5 uur verschil
  • Taal: Nederlands, Papiaments & Engels

Zoek een hotel of los vliegticket

Stel zelf je vakantie samen boek een hotel en een los vliegticket >

Booking.com