vienna-Oostenrijk-last-minute

Oostenrijk

Oostenrijk vakantie deals

Oostenrijk is een land dat gelegen is in het midden van Europa en staat vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende landschap. De Romeinen waren de eerste bezetters van het grondgebied, maar het huidige land is een restant van het Keizerrijk Oostenrijk.

Door de ligging vind je er mooie bergen, meren en heuvellandschappen. In de zomer is het aangenaam warm, in de winter maken veel mensen een autovakantie Oostenrijk om te skiën of snowboarden.

Bekijk alle wintersport vakanties naar Oostenrijk >>


Bekijk last minute vakanties naar Oostenrijk >>

Voor bezienswaardigheden moet je in de hoofdstad Wenen zijn. Hier vind je musea, historische bouwwerken, gezellige winkelstraten en uitgaansgelegenheden.

Vakantie partner Oostenrijk deals

Oostenrijk en cultuur

De Oostenrijkers kennen een lange kunst- en muziekgeschiedenis. Bekende componisten zoals Franz Schubert en Wolfgang Amadeus Mozart komen ervandaan. Ook op literair gebied heeft het land heel wat in de aarde gebrokkeld, met namen zoals Elfriede Jelinek en Thomas Bernhard.

Wie tijdens de autovakantie of vlieg vakantie Oostenrijk de cultuur letterlijk wil proeven, kan terecht in een van de traditionele restaurants. Hier worden typische Oostenrijkse gerechten zoals de Wiener schnitzel en Knödel geserveerd.

Als toetje is de Sachertorte niet aan te slepen. In het hele land wordt wijn verbouwd, maar ook bier wordt bij de maaltijd gedronken.

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Natuurliefhebbers kunnen zich tijdens de autovakantie Oostenrijk dagenlang vermaken in de Alpen. De prachtige uitzichten en vele wandel- en fietsroutes bieden voor ieder wat wils.

In het dorp Krimml vind je de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle, dat gelijk de hoogste waterval van Europa is. Liefhebbers van oude bouwwerken moeten in de hoofdstad Wenen een bezoekje brengen aan Schloss Schönbrunn en de Stephansdom.

Products Not Found

 

Heerlijk ontspannen genieten in Oostenrijk

Ook de Karlskirche is met zijn plafondschildering erg indrukwekkend. Salzburg is een van de andere grote steden van het land en de thuisplaats van de familie Von Trapp, waar The Sound Of Music op werd gebaseerd. De beroemde middeleeuwse Festung Hohensalzburg vind je op de Festungsberg.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.