lanzarote-strand-palmen

Top 10 Lanzarote

Top 10 Lanzarote vakanties & Top 10 bezienswaardigheden

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, biedt een scala aan bezienswaardigheden en attracties voor bezoekers. Hier is een lijst van de top 10 bezienswaardigheden en activiteiten op het eiland:

Timanfaya Nationaal Park:

Dit vulkanische nationale park is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Lanzarote. Bezoekers kunnen genieten van geothermische demonstraties, rondritten door het maanachtige landschap, en zelfs een maaltijd bereid met de hitte van de aarde.

Jameos del Agua:

Een ondergronds lavagrotcomplex ontworpen door kunstenaar César Manrique. Het beschikt over een prachtige natuurlijke lagune, tuinen, en een auditorium.

Bekijk alle vakanties >

Cueva de los Verdes:

Deze grotten zijn ontstaan door vulkanische activiteit en bieden fascinerende ondergrondse kamers en tunnels. Er worden rondleidingen gegeven die de geschiedenis van de grotten en hun geologische oorsprong uitleggen.

Mirador del Rio:

Dit uitzichtpunt biedt spectaculaire panoramische uitzichten op het eiland Graciosa en de omliggende wateren. Het is ook een van de architectonische werken van César Manrique.

Castillo de San José:

Dit historische fort in Arrecife herbergt het Internationaal Museum voor Hedendaagse Kunst en biedt inzicht in zowel de geschiedenis als de moderne kunst van het eiland.

El Golfo:

Een pittoresk vissersdorpje met een groene lagune genaamd Charco de los Clicos en het aangrenzende zwarte zandstrand. Het contrast tussen het groen van de lagune en het zwarte zand is indrukwekkend.

Playa Papagayo:

Dit is een van de mooiste stranden op het eiland, met gouden zand en helderblauw water. Het is ideaal om te zonnebaden, zwemmen, snorkelen, en ontspannen.

Fundación César Manrique:

Dit museum en cultureel centrum, gevestigd in het voormalige huis van de kunstenaar César Manrique, toont zijn leven en werk en dient als een eerbetoon aan zijn bijdrage aan het behoud van Lanzarote’s natuurlijke schoonheid.

La Geria:

Dit wijnbouwgebied op Lanzarote staat bekend om zijn unieke teeltmethode voor druiven, waar ze worden geplant in kuilen omringd door stenen muren om ze te beschermen tegen de wind. Bezoekers kunnen lokale wijnen proeven in de vele bodega’s in de regio.

Teguise:

Deze historische stad was ooit de hoofdstad van Lanzarote. Het is beroemd om zijn charmante straatjes, traditionele architectuur en de wekelijkse zondagsmarkt, een van de grootste en oudste op de Canarische Eilanden.

Bekijk alle vakanties >

Deze top 10 bezienswaardigheden bieden een gevarieerde ervaring van Lanzarote’s natuurlijke schoonheid, cultuur en geschiedenis, en weerspiegelen de unieke kenmerken van het eiland. Er is voor elk wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in natuurlijke wonderen, kunst, geschiedenis of gewoon ontspanning op het strand.

Top 10 vakanties

De 10 beste vakantie last minute deals naar Lanzarote onder de Spaanse zon!