georgie-de oude stad Tbilisi

Vakantie Georgië

Georgië, een land doordrenkt van geschiedenis en cultuur, waar de Kaukasus de hemel lijkt te omhelzen en waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt.

Laat me je meenemen op een denkbeeldige reis naar deze populaire vakantiebestemming.

De nieuwe vakantie bestemming van dit jaar!

Aanbieding: 8 daagse vakantie inclusief hotel , logies, vervoer en handbagage vanaf 428,- >

Ons korte reisverslag van Georgië

In de vroege ochtendzon baant een kronkelende weg zich een weg door de beboste heuvels van Georgië, terwijl de ochtendmist langzaam oplost en de bergen zich openbaren als een majestueus decor.

Dit is het begin van een onvergetelijke reis door dit betoverende land.

De oude stad Tbilisi

Onze eerste stop is de oude stad Tbilisi, de bruisende hoofdstad, waar het oude en het nieuwe naadloos samenkomen. Bekijk vakanties >

Terwijl we door de geplaveide straten slenteren, worden onze zintuigen geprikkeld door de geur van versgebakken khachapuri, een heerlijk Georgisch kaasbrood, en het geluid van traditionele muziek die uit de lokale tavernes klinkt.

Heerlijk dwalen

We dwalen door de oude wijk, met zijn kleurrijke balkons en sierlijke kerken, voordat we de warme waterbronnen van de beroemde zwavelbaden van Tbilisi opzoeken.

Dit is een eeuwenoude traditie die hier nog steeds springlevend is.

Na een paar dagen in de bruisende stad verlangen we naar de rust van het platteland, dus trekken we naar de adembenemende regio Kazbegi.

Bekijk in de wintermaanden met sneeuw bedekte pieken van de Kaukasus hoog boven ons uittorenen.

Gergeti Drievuldigheidskerk, een iconisch symbool van Georgië, dat hoog op een heuveltop prijkt en uitkijkt over de dramatische berglandschappen

Onvergetelijke berglandschappen

Hier maken we een onvergetelijke wandeling naar de Gergeti Drievuldigheidskerk. Dit is een iconisch symbool van Georgië, dat hoog op een heuveltop prijkt en uitkijkt over de dramatische berglandschappen.

Onderweg worden we begroet door grazende schapen en kleurrijke wilde bloemen, terwijl de frisse berglucht onze longen vult.

Na Kazbegi gaan we verder naar de regio Kakheti, het hart van de Georgische wijnbouw. Dit is de plek waar uitgestrekte wijngaarden zich uitstrekken tot aan de horizon.

Smaakvolle wijnen

We brengen een bezoek aan lokale wijnmakerijen, waar we worden verwelkomd door gastvrije wijnboeren die ons uitnodigen om de rijke traditie van Georgische wijn te ervaren, die duizenden jaren teruggaat.

We proeven de heerlijke amberkleurige qvevri-wijnen, die op traditionele wijze zijn gefermenteerd en gerijpt in grote kleipotten onder de grond.

Onze reis door Georgië eindigt niet zonder een bezoek aan de sprookjesachtige grottenstad Vardzia.

Een architectonisch wonder uit de 12e eeuw, die in de rotsen van de Erusheti-berg is uitgehouwen.

Terwijl we door de kronkelende gangen en verborgen kapellen dwalen, voelen we de echo’s van het verleden dat hier nog steeds leeft.

En dit is de plek die we bewonderen de verbazingwekkende fresco’s die de muren sieren.

Bekijk vakanties >

Ben jij al betoverd?

Na dagen van avontuur en ontdekking koesteren we de herinneringen aan Georgië, een land dat ons heeft betoverd met zijn natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en gastvrije mensen.

En terwijl we afscheid nemen, weten we dat dit slechts het begin is van een levenslange liefde voor dit magische land aan de rand van Europa.

Bekijk vakanties >