lanzarote-strand-palmen

Lanzarote

Lanzarote is een van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die behoort tot Spanje en zich in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van Afrika bevindt. een vakantie bestemming met 340 dagen per jaar zon.

Lanzarote staat bekend om zijn unieke en buitengewone landschappen, vulkanische formaties en aantrekkelijke klimaat.

Vakantie deals

Vulkanisch Landschap:

Lanzarote heeft een opvallend vulkanisch landschap, dat wordt gekenmerkt door uitgestrekte lavavelden, kraters, en bizarre rotsformaties.

Een van de meest opvallende vulkanische kenmerken is de Montañas del Fuego (Vuurbergen), waar bezoekers de mogelijkheid hebben om te wandelen en de warmte van de ondergrondse vulkanische activiteit te voelen.

Timanfaya Nationaal Park:

Timanfaya is een beschermd natuurgebied en nationaal park dat het hart van Lanzarote’s vulkanische activiteit omvat. Hier kun je genieten van geisers, kokende modderpoelen en grillige landschappen die lijken op een buitenaardse wereld.

lanzarote-vulkaan

Prachtige Stranden:

Lanzarote biedt ook prachtige stranden, waaronder gouden zandstranden zoals Playa Blanca, Playa Papagayo, en Famara Beach.

Deze stranden zijn ideaal om te ontspannen, zwemmen, zonnebaden, en watersporten.

Bekijk alle strand vakanties >>

Kunst van César Manrique:

De beroemde kunstenaar en architect César Manrique heeft een grote invloed gehad op het uiterlijk van Lanzarote.

Zijn creatieve ontwerpen hebben bijgedragen aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland, met inbegrip van zijn kenmerkende windmolens en artistieke huizen.

Cultuur en Geschiedenis:

Lanzarote heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met historische steden zoals Teguise en Arrecife. Bezoekers kunnen musea, kerken, en andere historische bezienswaardigheden verkennen om meer te leren over de eilandgeschiedenis.

Wijnbouw:

Ondanks zijn vulkanische grond, heeft Lanzarote een opmerkelijke wijnproductie. Het eiland staat bekend om zijn unieke teeltmethode voor druiven, bekend als “gería,” waar druivenplanten worden geplant in met stenen muren omringde kuilen om ze te beschermen tegen de sterke winden.

Milieubewustzijn:

Lanzarote is toegewijd aan milieubewustzijn en duurzaam toerisme. Er zijn strikte bouwvoorschriften om de natuurlijke schoonheid van het eiland te behouden.

Activiteiten:

Naast ontspannen op de stranden, kun je op Lanzarote genieten van activiteiten zoals wandelen, fietsen, windsurfen, duiken, en zeilen. Het aangename klimaat maakt het eiland het hele jaar door aantrekkelijk voor buitenactiviteiten.

Bekijk alle vakanties >>

Lanzarote biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en kunstzinnige invloeden, waardoor het een fascinerende bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring.